2017. április 23., vasárnap

Kaszkád vagy kalapács menyasszonyi csokor?

  Az utóbbi időben a neten látott fotók alapján kritikán aluli a csepp alakú selyemvirágcsokrok formája! És ez nem hagyja nyugodni az én lelkiismeretemet!
 Ide tettem ezt az egyedi csokrot amit nagy gonddal Juditnak készítettem. Hozzáteszem ilyen különleges lepkés ékszergombot már nem tudok beszerezni!


Egy selyemvirág kaszkád csokor elkészítése nagyon időigényes, több munkaóra, és van mikor olyan fárasztó, hogy két nap mire elkészítem, hála istennek a virágok nem hervadnak el. Az nem elég, hogy kötök egy kerek csokrot, és utána elkezdem megnyújtani. A virágoknak, leveleknek egyre kisebbeknek kell lenniük!
Egyenként próbálgatom a kis virágokat a helyükre, hogy minél szebb legyen a csokor elkeskenyedő vége.
Mivel a habrózsák bumszlibbak oldalról, tovább kell itt is lágyítanom a csokrot levelekkel.
Oldalról nézve is ívelt legyen a csokor és kecses, ez a lényeg. A másik fontos, hogy amikor kézben kötöm, a csokortest bizony elkezd csavarodni a spirálisan kötött virágok miatt, és ha nem figyelek oda, akkor aszimmetrikus lesz a két oldala.


 Ha nem veszük figyelembe ezeket a fontos részleteket, akkor keletkezik az oldalról egyenes látványú kalapács csokor, tehát ahelyett, hogy a szép leomló menyasszonyi ruha mellett egy finom leomlócsokor is megadná a lágy vonalvezetést, egy olyan bumszli lesz a kezedben amivel akár fejbe is vághatod a vőlegényt! :D
A csokor alakja nem lehajlik a szárához képest, hanem ferdén vagy egyenesen előrenyúlik. A másik hiba az arányok teljes figyelmenkívül hagyása. Az alsó harmadban a nagy kerek virágok használata tovább nehezíti a csokrot. Az sem szép látvány ha lekerekített, nem pedig finoman hegyesedő vége van a csokornak, amit ugye az egyre kisebb virágok, bimbók, és levelek használatával érünk el. Ugyanígy hiba, ha a hegyénél vastag zöldekbe végződik a csokortest, és ha a virágok össztömege ehhezképest meg aránytalanul kicsi, vagy éppenséggel az is hosszúkás lesz csepp alak helyett.
  Nem is tudom, hogy aki ilyet készít, az belegondolt e már abba, hogy fotón hogy néz ki egy ilyen merev kalapács a menyasszonya kezébe?!
Fogalmam csincs milyen merev alapra készítík ezeket a csokrokat, oldalról csak egy csúnya aránytalan fent kiterebélyesedő egyenes halom!
A másik hiba, még ha hajlana is a csokor, előlről teljesen lapos!
A színek és zöld alkotórészek nem megfelelő használatáról meg aztán ne is beszéljünk.
Ugye mint fent írtam, túl kicsi csokortesthez aránytalanul nagy levelek használata el fogja nyomni a virágokat a csokorban. A másik, a csokor már olyan terebélyes, hogy szinte szétfolyik, alóla épphogy alig látszó kis tüskeszerű levélkék lógnak ki, tovább dagasztva a látványt.
És midezek tetejébe egy olyan vastag szárral megspékelve, amit egésznap markolni kell a menyasszonynak!
  Ennek a szakmának szerintem az elegancia és a jó arányérzék lenne a lényege, én legalább is erre törekszem amikor elkészítek egy egy menyasszonyi csokrot.
Minden alkalommal fotót készítek a csokortesről a menyasszonynak a végleges összekötés előtt, mert még mindig változtathatunk rajta, mivel a lényeg a részletekben rejlik.

Ha hasonló, vagy egyedi csokrot szeretnél itt találod a munkáimat:
VAGY ITT:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...