2016. december 23., péntek

Last minute karácsonyi ajándékcsomagolás

Szép Karácsonyt mindenkinek! :)

Már régen nem jelentkeztem, mivel sokszor úgy érzem, hogy csak magamnak írtam ezt a blogot. Pedig a nézettségi számok magukért beszélnek, a blogom összlátogatottsága meghaladja a 202000-et!

Ma pár színes ajándékcsomagolást hoztam nektek, hátha valaki nagyon lemaradt, és az utolsó pillanatra hagyja ezeket a műveleteket.
Szóval ajándékcsomagolással kapcsolatban nálam mindent szabad csinálni, de mértékkel, arányosan, és lehetőleg igényesen. :D
A natúrcsomagolás híveinek ma nem fogok kedvezni, de majd ezt is egyszer kivesézem, ha úgy alakul. Sajnos nem értek egyet a mai felfogással, hogy a natúr csomagolás "egyszerű, de nagyszerú" (csullárom hajj, de ki nem állhatom az ilyen mindenre ráhúzható klisét), miközben elmegy már egy teljesen szegényes és puritán megfogalmazásba az ajándék becsomagolása, holott igenis ebben a "kategóriában" is oda lehet figyelni a részletekre. Nem szólva arról, hogy manapság már újra hasznosított durva és igénytelen papírokat is felhasználnak erre a célra, ami egy kisebb ajándék becsomagolásához egyszerűen brutálisan vastag és ormótlan... 
Fontosnak tartom a véleményemet elmondani, mert sok sok tapasztalat alapján úgy gondolom, hogy a részletekre odafigyelve messzemenőleg elegáns kreációkat hozhatunk létre, nem szólva arról, hogy minden kis részletből türelemmel tanulni lehet!
Viszont ajánlom figyelmetekbe az egyik Pinterest albumomat, ahol csupa letisztult, modern és egy némely natúr csomagolást is összegyűjtöttem: IDE NYOMJ!
Na de ne gondoljátok, hogy sokat piszmogok a csomagolásokkal...
Szeretem felhasználni azt is ami itthon van, ne kelljen túl sok új papírt, vagy kötözőt venni.
Egy maradék csík papír, vagy tavalyi ajándékokról megmaradt kötözők, díszek is bátran újrahasznosíthatók.


Arany rózsaszínnel, hát nem csajos? ...pedig anyukámé lesz... :))
A puha szalagokat tekerjétek fel többször így lesz tartása, és testesebb, konkrétabb lesz az ajándékon.
A csillagok és az indák Aldis matricák. Semmit nem rögzítettem ragasztópisztollyal, vagy celluxoztam ügyesen, hogy ne látszódjon annyira, vagy kötöztem. A nagyobb csomin vékony szalagot tekertem körbe, ezeket is a csomagolás hátulján celluxoztam, hogy ne mozduljanak el.


Ez az apró virágos csomagolópapír emlékeztet a jégvirágokra, a tetejükön körben, maradék metál csík papírokat használt fel a párom...mert hogy ezek az én ajándékaim lesznek... :)
Van rajtuk maradék kötöző, műbogyó, Pepcos és Aldis matricák.


És végül könyvcsomagolások matricázással. A washi tape szintén a pepcoból van.
Ha csak matricáztok, igyekezzetek egy kis kompozíciót kialakítani, hogy történjen valami a csomagoláson, ne legyenek nagyon szétszorva az egyes elemek. Ugye itt is van egy központi fenyőfa körbe rakva hasonló és ismétlődő elemekkel...

Remélem nyújtottam nektek egy kis inspirációt, ezt a bejegyzést ma kikapcsolódásból készítettem a blogra, és megyek is dolgozni, mert már itt a kertek alatt az esküvői szezon. ;)

Minden kedves Olvasómnak ezúton kívánok Boldog Békés Karácsonyt, és Kellemes Ünnepeket!
Alkossatok szépeket!

XOXO
Lolli

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...