2012. január 14., szombat

Híres tervezők - új kollekciók - Monique Lhuillier esküvői ruhái


Monique Lhuillier

Születési név: Diane Monique Lhuillier
Születési dátum: 1971. szeptember 15., szerda
Születési hely: Cebu, Fülöp-szigetek
Lakhely: Los Angeles, USA






1971-ben született Cebu városában, a Fülöp-szigeteken. Gazdag családban nevelkedett, a legbefolyásosabbak egyikében. Zálogházaik megtalálhatóak több, mint 100 városban. Két fiú-, egy lánytestvére van.
Fiatal korában is kitűnő ízlésről tett tanúbizonyságot, és már 15 évesen úgy gondolta, hogy a divat világában fog boldogulni.
Kiskorában édesanyja készítette a ruháit hobbiból, később varrónők, és egy helyi tervező, akivel együtt találták ki, hogy mit fog viselni a különböző eseményeken.
Svájci iskolájából szülei a Fashion Institue of Design and Merchandising (FIDM) intézménybe küldték, ahol megismerkedett későbbi férjével, Tom Bugbee-val.
Ketten együtt egy dinamikus, fiatal csapatot alkottak. 1996-ot írtak, mikor megalapították vállalkozásukat, és bemutatták első esküvői ruha kollekciójukat.
Az ötlet onnan jött, hogy a fiatal ara saját, tökéletes menyasszonyi ruháját nagyon nehezen  találta meg. Kíséretének öltözékét már akkor ő tervezte. Férje először csak egyszerű, pillanatnyi hóbortnak gondolta az újonnan jött elkötelezettséget, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ennél többről van szó.
Az mennyegző után vendégek névjegykártyái várták a hotel recepcióján, üzenetekkel, hogy szeretnék, ha ő készítené a ruhájukat. Eljött az ideje annak, hogy tehetségéből profitálni tudjon.
Kollekciójukkal nagyszerű fogadtatásban részesültek mind a kritikusok, mind pedig a sztárok köreiben is. A hírnév nem váratott magára sokáig - az áttörés akkor következett be, mikor elkészítette Kevin Costner menyasszonya, Christine Baumgartner, valamint Britney Spears esküvői ruháját (2004.). Az amerikai ex-alelnök, Al Gore legkisebb lányát is ő öltöztette a nagy napon, valamint a Carpoolers sorozat Allison Munn-ját.
A siker hatására estélyi ruhákat kezdett tervezni, és a vörös szőnyeg egyik nagy kedvencévé vált. 2007-ben ready-to-wear kollekcióval állt elő. Szeptember 18-án mutatta be következő évi, tavaszi-nyári darabjait, amik a légies anyagok, a nőies szabás és pasztellszínek miatt hamar a nők egyik kedvenc viseletévé váltak.
Közös cégüket férje irányítja. 2006-ban született meg gyermekük, Jack Nicholas Lhuillier Bugbee.

Monique Lhuillier - Spring 2012

 








 








Forrás: Brides.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...