2017. április 23., vasárnap

Kaszkád vagy kalapács csokor?

  Nohát jó régen írtam valami értelmeset ebbe a blogba. Sokáig nem is volt kedvem hozzá...
Viszont az utóbbi időben a neten, kritikán aluli a csepp alakú selyemvirágcsokrok formája! És ez nem hagyja nyugodni az én lelkiismeretemet!
 Ide tettem ezt az egyedi csokrot amit nagy gonddal Juditnak készítettem. Hozzáteszem ilyen különleges lepkés ékszergombot már nem tudok beszerezni!


Egy kaszkád csokor elkészítése nagyon időigényes! Ez nem vicc, hogy több óra, és van mikor olyan fárasztó, hogy két nap mire elkészítem. Az nem elég, hogy kötök egy kerek csokrot, és utána elkezdem megnyújtani. A virágoknak, leveleknek egyre kisebbeknek kell lenniük!
Egyenként próbálgatom oda őket a helyükre, hogy minél szebb legyen a csokor vége.
Mivel a habrózsák bumszlibbak oldalról, tovább kell itt is lágyítanom a csokrot levelekkel.
Oldalról nézve is ívelt legyen a csokor és kecses, ez a lényeg. A másik fontos, hogy amikor kézben kötöm, a csokortest bizony elkezd csavarodni a spirálisan kötött virágok miatt, és ha nem figyelek oda, akkor aszimmetrikus lesz a két oldala.


 Ha nem veszük figyelembe ezeket a fontos részleteket, akkor keletkezik az oldalról egyenes látványú /csepp alakú/ kalapács csokor, tehát ahelyett, hogy a szép leomló menyasszonyi ruha mellett egy finom leomlócsokor is megadná a lágy vonalvezetést, egy olyan bumszli lesz a kezedben amivel akár fejbe is vághatod a vőlegényt! :D
A csokor alakja nem lehajlik a szárához képest, hanem ferdén vagy egyenesen előrenyúlik. A másik hiba az arányok teljes figyelmenkívül hagyása. Az alsó harmadban a nagy kerek virágok használata tovább nehezíti a csokrot. Az sem szép látvány ha lekerekített, nem pedig finoman hegyesedő vége van a csokornak, amit ugye az egyre kisebb virágok, bimbók, és levelek használatával érünk el...vagy hetnénk... Ugyanígy hiba, ha a hegyénél vastag zöldekbe végződik a csokortest, és ha a virágok össztömege ehhezképest még aránytalanul is kicsi.
Nem is tudom, hogy aki ilyet készít, az belegondolt e már abba, hogy fotón hogy néz ki egy ilyen merev kalapács a menyasszonya kezébe?!
Fogalmam csincs milyen merev alapra készítík ezeket a csokrokat, oldalról csak egy csúnya aránytalan fent kiterebélyesedő egyenes halom!
A másik hiba, még ha hajlana is a csokor, előlről teljesen lapos, mint amit szemből szétcsaptak szívlapáttal. 
A színek és zöld alkotórészek nem megfelelő használatáról meg aztán ne is beszéljünk.
Ugye mint fent írtam, túl kicsi csokortesthez aránytalanul nagy levelek használata el fogja nyomni a virágokat a csokorban. A másik, a csokor már olyan terebélyes, hogy szinte szétfolyik, alóla épphogy alig látszó kis tüskeszerű levélkék lógnak ki, tovább dagasztva a látványt.
És midezek tetejébe egy olyan vastag szárral megspékelve, amit egésznap markolni kell a menyasszonynak!
  Ennek a szakmának szerintem az elegancia lenne a lényege, én legalább is erre törekszem amikor elkészítek egy menyasszonyi csokrot. Úgy össze sem kötöm előre, hogy ne készítenék fotót a csokortesről a menyasszonynak, mert még mindig változtathatok rajta, mivel a lényeg a részletekben rejlik. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...