2014. január 5., vasárnap

2014 tavaszi esküvői trend színei

 Nos egy kicsit fürödjünk meg itt az év elején a színekben! Persze annyit leszögeznék, hogy ez itt nem szentírás, hogy tökéletesen betartsuk a trendszíneket az esküvőnkre vonatkozólag. Én ezt inkább egy inspirációs játéknak tekintem, hiszen ilyenkor gyakran az év elején kezdenek a leendő menyasszonyok az esküvőjük színein gondolkodni.
A panton tavaszra megajánlott trendszínei alapján már elkészültek az első esküvői inspirációs paletták is.
Bár úgy gondolom, hogy a szín nevek alapján, némelyik nem igazán adja vissza stílusban azt amiről szó van...


A színsor négy pasztell színnel indít:
Szelíd kék
Természetesen az amerikaiaknál nagy divat a "valami kék" szokás, hogy az esküvőn, legyen valami kék a csokorban, a ruhán, cipőn, egyéb bigyón. Úgyhogy szerintem a trendekben mindig visszaköszön majd ezentúl is valami kék....
Itt éppen egy szelíd nyugalmat árasztó halványkék.

A sóvárgó nosztalgia megidézésre a romantikus lila tulipán szín a terndi!
Bár szerintem ez a képösszeállítás inkább egy nyári mezei hangulatot áraszt a virágszedegetős sétikálással, a magas gyűszű virágokkal - de kár hogy nem nő nálunk úgy, mint a gaz - és a nagy lila clematiszokkal, meg a száraz levendulákkal. Lédús, friss tulipánnak itt aztán nyoma sincs...

A következő szín magyarra fordítva a Bürök zöld... :D Nálunk sajnos nem lehet az ilyen dolgokat elég elegánsan lefordítani... :D Aaannyira romantikus...bürök.... Nos lényeg ami lényeg, hogy ezt a friss tavaszi zöldet más pasztellekkel társítva lehet tálalni.

Homok szín
...a tökéletes időtlen semlegesség megjelenítője, amíg a vízparton a homokot az egyik markunkból a másikba szórjuk... Na ezt jól leírtam. :D De mindenesetre azért látszik hogy ez is nagyon jól érvényesül más pasztellekkel, pl- púderrózsaszínnel társítva.

A galambszürke a kifinomult nyugalom megtestesítője. A Paloma nem angol szó, hanem spanyol. Spanyolul a galamb. Nekem onnan jut mindig eszembe, hogy így hívják Picasso lányát is. :))

És most lássuk a jó kis élénk színeket.
Az első a fűszeres, izgalmas, hőt árasztó Cayenne...
A neve alapján egy fűszeres erős piros szín, ami jól párosítható a két következő színnel a sárgával, és a naranccsal is.

Barátságos, meleg, és  energikus a frézia sárga. A frézia isteni finom illatú virág, kifejezetten a tavaszi szezon vágott virága.

A sárgák és pirosak méltó kiegészítője a pasztelles narancs vagy celózia narancs. Még mielőtt végleg eltévednénk a színek tengerében, a celózia egy növény, a kakastaréjt hívják így nálunk.

Persze nem maradhat ki a sorból az idei év divat színe sem a Ragyogó Orchidea!

...valamint a Káprázatos Kék sem...

Nos tehát, trendek ide, vagy trendek oda, igyekezzünk megtalálni leginkább azokat a stílusokat, vagy színeket, amikben mi a lehető legjobban érezzük magunkat akár a munkában, otthon, vagy az esküvőnkön is.

Források:
http://www.pantone.com/pages/pantone/index.aspx
http://www.vponsalewedding.co.uk/wedding-color-trends-pantone-fashion-colors-for-spring-wedding-2014/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...