2013. június 11., kedd

Pár tipp, mielőtt selyemvirágcsokrot rendelsz az esküvődre

 A selyemvirágból készült csokor nem hervad el a nagy nyári melegbe, és elteheted - portalan helyen dobozba, vagy vitrinbe tárolva emlékbe, sőt fotózáshoz is kiválóan használhatod, ha jóval előbb, vagy később lesz megtartva az esküvő. És akkor is érdemes ezt választani, ha egyáltalán nem szereted a vágott virágot.
Ennyit ez előnyeiről.
 Pár szempontot szeretnék ecsetelni, ami fontos a választásnál, és a rendelésnél.

Mielőtt rendelsz...
Majdnem elfelejtettem...
Apádat, anyádat, és a vőlegényedet kérdezd meg, hogy mit szól a selyemvirághoz, mielőtt megrendeled, mert van aki nem tudja elfogadni. Ne az utolsó pillanatban derüljön ki, hogy még sem kell a csokor!

Mikor rendeld meg a selyemvirágcsokrot, és a díszeket?

 Minél előbb annál jobb, mivel az esküvői szezonban nagy a jelentkezés, biztos, hogy a te megrendelésed kerül előre, nem azoké akik közben kerülnek elő az utolsó pillanatban.
Fél évvel az esküvő előtt is teljesen jó!
 Addig számold ki, és írd fel, hogy kinek miből mennyi és milyen színű kell. Nincs annál rosszabb, ha még utólag kell 6-szor elpostázni 5 díszt, meg 7 kiegészítőt. Időt és pénzt takarítasz meg azzal, ha átgondolod.

Miért rendelj előbb?

A selyemvirág piac is gyorsan változik, van, hogy egyes színek, és  fajták elfogynak, és képtelenség a megadott időben beszerezni a stílusodhoz illő virágokat. Ha a tulipán a kedvenced, és ősszel van az esküvőd, akkor kora tavasszal érdemes megrendelni a csokrot, mivel ekkor van nagyobb választék a tavaszi virágokból.
És itt a lényeg, hogy a stílusodhoz illő legyen, vagy a kedvenc színed, fajtád, vagy formád legyen, ami a csokorban és a díszekben fog a nagy napodon szerepelni.
Ennek a részletes megbeszélésén múlik minden. Utána kezdődik a vadászat, beszerezni a megfelelő virágokat, és kiegészítőket hozzá. Én szoktam kötni ha szükséges egy összesített virágvázlatot, amiben benne van már az összes virág. Ezt akár pár hónappal a megrendelés előtt is szívesen elkészítem. Így nekem is könnyebb később kimunkálni a részleteket, amikor sorra kerülsz.
Ha az utolsó pillanatra hagyod, és egyedi csokrot szeretnél, ez elég veszélyes.
Idő kell minden részletet átgondolni, anyagot beszerezni, vagy még ráadásként elpostázni mindent!
 Ha rendelsz, vagy kérdezel, mindig a határidővel kezdd, pl. 2013 augusztus 4.-én lesz az esküvőm, szeretnék egy...blalalbala...  A legfontosabb, hogy mikorra kellenek a díszek, utána jöhetnek a részletek.
  Aztán...volt aki azt mondta: -Jaj, nyugodtan... ráér még... Én meg úgy döntöttem, hogy akkor szerzem be a virágokat... Hát azon a pár szálon múlt minden, ha nem veszem meg, akkor nincs olyan csokra a megadott határidőre amilyet akart...
 

Milyen a stílusod?

Volt már ilyen hiba...előbb megrendeli a csokrot, később kiderül, hogy más színű lesz a ruha, és nem illik a csokor színe a ruhához. Paff...
Ne a csokornál kezd!
Tessék minél előbb átgondolni a stílusodat!
A ruhát, a kiegészítőket, az esküvő színeit. Ezekből már sokkal könnyebb kiindulni.
Ha kell akkor egy kis stílus tanácsadással szívesen segítek akár egy elküldött fotó alapján, hogy mi illene hozzád.

Ne másoltass!

Ha selyemvirágcsokrot rendelsz, akkor nem érdemes ragaszkodni fotókhoz, meg más alkotók ilyen olyan csokraihoz, díszeihez, mivel elképzelhető, hogy nem kapok olyan színt, formát, fajtát, és nekem is meg van a saját stílusom, meg még a korlátaim is. Ebben az esetben jobb egyfajta rugalmas hozzáállás. Inkább abból válassz, ami engem képvisel, amit nyújtani tudok.
Ha nem tudom elkészíteni azt amit szeretnél, akkor szívesen ajánlok más alkotót.
Van, hogy technikailag nem értek hozzá. Volt ebből már sértődés teljesen feleslegesen, mivel akkor sem tudom megcsinálni, ha lemész spárgába, vagy fejen állsz.
Pl. utolsó pillanaban másoljak le egy 1600 dolláros csokrot, amikor nem erre vagyok specializálódva.
Attól még nem tartom magam rossz embernek, hogy van amit nem tudok elvállalni.

Ha van még kérdés, akkor várom szeretettel ide a blogba vagy a facebook oldalamra.

Lolli

Antik lila rózsás menyasszonyi csokor - saját fotó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...