2013. január 9., szerda

Virágtáska trendi menyasszonyoknak

 Már készítettem különleges esküvői csokrokat, amik leginkább lampionra hasonlítanak. Egyenlőre a vitrinembe pompáznak. Valószínű az egyiket nem is adom el, az enyém marad. Számomra nagyon emlékezetes, hogy mit össze kínlódtam vele. Mikor eljutottam a sírás küszöbéig, akkor elegem lett. Elpakoltam mindent, és a félkész borzalmat a szekrénygombra akasztottam. Már vagy 3 hónapja ott lógott, mikor a kezembe vettem, és mintha azonnal megszállt volna az ihlet, egy ültő helyemben befejeztem. :)
Valóságos csoda történt. /De nem mutatom meg, majd ha el jön az ideje...remélem eljön. :) Amúgy meg igen valószínű, hogy egy pillanat alatt elvinnék a művemet.../
 Azután hosszú ideig azt hittem, hogy akkor tudok harmonikus alkotást csinálni, ha megszáll az ihlet. Hát arra ítélet napi is várhatnék, ha nem bíznék magamban. A sok gyakorlás viszont egyre jobb eredményeket hozott.
Eleinte nagyon szenvedtem. Több csokrot újból kellett összerakni, aztán megint szétszedni.
 Vettem kész virágcsokrokat is, amiket állítólag esküvőre készítettek. Egy idő után rájöttem, hogy ramaty az egész amit csináltak a selyemvirágokból, és ripityomra bontottam a csokrokat. Egy darab épp csokor nem maradt. Kész koncepció nélkül nem érdemes menyasszonyi csokrot készíteni. Ráadásul a paletta összes színvilágát sem szoktam felvonultatni. Az legyen kerek egész, amit az ember kiad a kezéből. Bár lehet nem elég, ha kerek...
 Mostanában kérdezik, hogy mennyi idő egy csokor elkészítése?
És honnan számoljam? Mondjuk onnan, hogy fél évvel előbb megveszek pár orchideát, mert nekem az a szenvedélyem, hogy gyűjtöm őket? Utána mi a garancia, hogy megjelenik az a menyasszony, akinek pont az a virág passzol egyéniségéhez? Igen sokba kerül ez a gyűjtőszenvedélyem...
Ja és arra mi a garancia, hogy fél év múlva kapok olyan virágot, amit nem vettem meg fél évvel előbb? Hát nem sok mostanában, és gyakorta előfordul ilyen probléma. Tehát nem szólva arról az időről is amit a kellékek beszerzésével kell töltenem.
 Egyébként egy kidolgozott menyasszonyi csokor elkészítése minimum 2,5 óra, ha minden szál virág meg van hozzá. De akkor le sem teszem a kezemből ez alatt az idő alatt, hogy a koncentrációt mindvégig megőrizzem. Egy kerek csokornál nagyon fontos, hogy minden szögből kerek legyen, mert az még az esküvői fotón is feltűnik!
 Az egyedi csokrokat vizualizálni szoktam az elkészítés előtt. Ez majdnem olyan mint egy meditáció.
Először ízlelgetem hozzá az anyagokat, mikor meg van fejben, hogy mit szeretnék felhasználni, akkor elkezdem kidolgozni a csokor részleteit vizuálisan. Egyszer csak azon kapom magam, hogy éppen csinálom... :))

Ezzel a szív alakú táskával - ami egyedi megrendelésre készült - sem történt másként:
 A képek kizárólag az engedélyemmel közölhetők le!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...