2012. december 12., szerda

Iparművészek karácsonyfái a Nagytétényi Kastélymúzeumban

  "Itt vannak a "nem szeretem" idők, a szabadtéri programoknak tavaszig búcsút inthetünk - a szabadidőt azonban ilyenkor is eltölthetjük hasznosan! Kedvesemmel ezúttal - a közelgő ünnepre hangolódva - a Nagytétényi Kastélymúzeum karácsonyi kiállítására látogattunk el. Csodálattal szemléltem, hogy megfelelő kézügyességgel és egy kis kreativitással a hagyományos üveggömbökön kívül mennyi mindennel lehet még széppé tenni az ünnepi fenyőt. Készíthetünk díszeket papírból és fából, üvegből és cirokból, tojásból és mézeskalácsból. A régmúlt idők hangulatát felidéző nosztalgikus karácsonyfák mellett persze találkoztunk olyanokkal is, amelyeket már a mai kor - nem biztos, hogy követendő - szokásaihoz igazodva egészen extrém módon díszítettek. Egy biztos: aki megnézi a kiállítást, megtalálja a kedvére valót!"
 - Ezt a nagyszerű bevezetőt az én kedvesem írta a saját fotóalbumához...amiből, most pár képet beteszek ide nektek ízelítő és ötlet gyanánt.
A kiállítás december 30.-ig látható, erről bővebben ITT találtok információt.
Sajnos elmaradtam a koszorús bejegyzésekkel, mivel esküvőzök. Ezért lóhalálában írok nektek karácsonyig pár összeállítást ezekről a fákról, hogy megjöjjön a kedvetek a díszítéshez.
Esküvőkről legközelebb majd csak januárban esik itt szó...legyen a terep inkább az ünnepeké!

Urbánfy Teréz textilművész mézeskalácsos fája a kedvencem. Nemhogy isteni mézeskalács illatot áraszt, hanem még ráadásul szenzációsan kimunkáltak a sütidíszek, és a habcsókcsipkék is...
Mondhatnánk, -úristen kinek lenne erre ideje...?! De a régieknek volt, hiszen a karácsonyi készülődés, a hagyományok betartása, összekovácsolta a családot. Így volt is mire és kire emlékezni, az emlékezetes családi összejövetelek után.
A kastély igazi ünnepi hátteret biztosított ezeknek a fáknak. A kezdeményezés igen régi, itt kizárólag iparművészek szerepelhetnek évek óta a munkáikkal, virágkötők nem! Így ők egy saját kezdeményezésű új karácsonyi virágkötészeti kiállítás sorozatban mutathatják meg majd az alkotásaikat. Mindkettő kreatív vonal ugyan, de más más filozófiával.

A képeket Kovács Béla készítette.
/A fotókat leközölni, csak az engedélyünkkel lehet!/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...