2014. január 30., csütörtök

Selyemcsokor esküvők 25# - Edina és Csaba

Menyasszonyozzuuunk!

...holnap péntek, muszáj rátok gondolom, hogy mit fogtok itt reggel olvasni....
Ma Edináról teszek ide sok szép romantikus kis fotót, mert itt mi mindig valami menyasszonyosat szeretnénk látni... én legalább is tuti! :))

Kicsi harisnyás lábacskás...

Csillár alatt Udvarlós...csillárom hajjj!

Rózsaszíncsokros...


Orrpuszis..?!.. :))

És végül fordítsuk komolyra a szót, Edina az általam készített liliomos asztaldíszt a csepeli református templom gyülekezetének ajándékozta.

Hálás köszönet, Edinának és Csabának, hogy Selyemcsokor készíthette az esküvői virágaikat!
 A csodás fotók:  Annilyn Photography

2014. január 11., szombat

Koszorúslány csuklódísz - tüzes narancs

 Szegény sorozataim amiket a blogon indítottam sorra kudarcba fulladtak, mivel ha a munka lázában égek nehéz a blogra is koncentrálnom. Most is legalább 6 csokron kombinál egyszerre az agyam, hogy milyen legyen. Úgyhogy feltétlenül marad a menyasszonyos sorozat, és néha összeállítok jó kis fotós színkombinációkat majd, mivel nagyon szeretem a digitális scrapbookot, ezzel nem lesz gond. :))  A legújabb színtrendekre nagy örömömre egész sokan voltatok kíváncsiak.

Most egy őrült tüzes narancs karkötőt hoztam...
És stílusosan egy jó kis körömlakk hozzá: Rimmel 60 seconds - 440 Sun Downer

Fotó: by Lolli

2014. január 5., vasárnap

2014 tavaszi esküvői trend színei

 Nos egy kicsit fürödjünk meg itt az év elején a színekben! Persze annyit leszögeznék, hogy ez itt nem szentírás, hogy tökéletesen betartsuk a trendszíneket az esküvőnkre vonatkozólag. Én ezt inkább egy inspirációs játéknak tekintem, hiszen ilyenkor gyakran az év elején kezdenek a leendő menyasszonyok az esküvőjük színein gondolkodni.
A panton tavaszra megajánlott trendszínei alapján már elkészültek az első esküvői inspirációs paletták is.
Bár úgy gondolom, hogy a szín nevek alapján, némelyik nem igazán adja vissza stílusban azt amiről szó van...


A színsor négy pasztell színnel indít:
Szelíd kék
Természetesen az amerikaiaknál nagy divat a "valami kék" szokás, hogy az esküvőn, legyen valami kék a csokorban, a ruhán, cipőn, egyéb bigyón. Úgyhogy szerintem a trendekben mindig visszaköszön majd ezentúl is valami kék....
Itt éppen egy szelíd nyugalmat árasztó halványkék.

A sóvárgó nosztalgia megidézésre a romantikus lila tulipán szín a terndi!
Bár szerintem ez a képösszeállítás inkább egy nyári mezei hangulatot áraszt a virágszedegetős sétikálással, a magas gyűszű virágokkal - de kár hogy nem nő nálunk úgy, mint a gaz - és a nagy lila clematiszokkal, meg a száraz levendulákkal. Lédús, friss tulipánnak itt aztán nyoma sincs...

A következő szín magyarra fordítva a Bürök zöld... :D Nálunk sajnos nem lehet az ilyen dolgokat elég elegánsan lefordítani... :D Aaannyira romantikus...bürök.... Nos lényeg ami lényeg, hogy ezt a friss tavaszi zöldet más pasztellekkel társítva lehet tálalni.

Homok szín
...a tökéletes időtlen semlegesség megjelenítője, amíg a vízparton a homokot az egyik markunkból a másikba szórjuk... Na ezt jól leírtam. :D De mindenesetre azért látszik hogy ez is nagyon jól érvényesül más pasztellekkel, pl- púderrózsaszínnel társítva.

A galambszürke a kifinomult nyugalom megtestesítője. A Paloma nem angol szó, hanem spanyol. Spanyolul a galamb. Nekem onnan jut mindig eszembe, hogy így hívják Picasso lányát is. :))

És most lássuk a jó kis élénk színeket.
Az első a fűszeres, izgalmas, hőt árasztó Cayenne...
A neve alapján egy fűszeres erős piros szín, ami jól párosítható a két következő színnel a sárgával, és a naranccsal is.

Barátságos, meleg, és  energikus a frézia sárga. A frézia isteni finom illatú virág, kifejezetten a tavaszi szezon vágott virága.

A sárgák és pirosak méltó kiegészítője a pasztelles narancs vagy celózia narancs. Még mielőtt végleg eltévednénk a színek tengerében, a celózia egy növény, a kakastaréjt hívják így nálunk.

Persze nem maradhat ki a sorból az idei év divat színe sem a Ragyogó Orchidea!

...valamint a Káprázatos Kék sem...

Nos tehát, trendek ide, vagy trendek oda, igyekezzünk megtalálni leginkább azokat a stílusokat, vagy színeket, amikben mi a lehető legjobban érezzük magunkat akár a munkában, otthon, vagy az esküvőnkön is.

Források:
http://www.pantone.com/pages/pantone/index.aspx
http://www.vponsalewedding.co.uk/wedding-color-trends-pantone-fashion-colors-for-spring-wedding-2014/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...